Gratis verzending bij bestelling van: Pijnlijk Verlangen, Duivels Plan, Russkaya Ruletka en Het huis met een scenario

Ik heb een manuscript of een idee… Wat nu?

Date

Heel wat mensen hebben ooit iets geschreven: een roman, een thriller, een stripverhaal, een gedichtenbundel … Maar waar kan je nu terecht met jouw manuscript?

Je bent op deze blog beland, dus dat wil zeggen dat je bezig bent met research te doen naar wat jouw opties zijn. En dat is wat we toejuichen, want een boek publiceren is niet iets waar je onbezonnen mee aan de slag gaat. Er zijn drie opties om een boek te publiceren. Maar wat is nu voor jou de juiste manier?

Self-publishing agencies

Wil je liever zelf je boek publiceren? Dan kan je terecht bij de zogenaamde self-publishing aanbieders. Natuurlijk zijn hier voordelen aan verbonden want je hebt de volledige controle over het boek dat je gaat drukken. Maar er zijn meer nadelen aan verbonden dan voordelen … want wie gaat je boek opmaken (cover, lay-out, bladspiegel …), verbeteren, promoten en distribueren? Die zaken dien je voor je eigen rekening te nemen. Jouw droom om ooit in een boekhandel terecht te komen, kan je op deze manier beter opbergen …

Traditionele uitgeverijen

Schrikt al het werk je af? Dan kan je natuurlijk altijd proberen om via de traditionele weg je manuscript toe te sturen naar reguliere, bekende uitgeverijen. Overtuigd dat jouw manuscript foutloos en geweldig is? Dan kan je de sprong wagen. Maar veel uitgeverijen accepteren geen ongevraagde manuscripten en dan is de enige manier om jouw boek bij een uitgever te krijgen door een vertegenwoordiger te zoeken. Maar de kans dat jouw verhaal gepubliceerd wordt is minuscuul klein. Uitgeverijen selecteren ongeveer 1% van de manuscripten die ze toegestuurd krijgen om die dan ook daadwerkelijk op de markt aan te bieden. Bovendien moet je als auteur goed opletten waar je jouw handtekening onder zet. Je kan wel eens je auteursrechten weggeven, waardoor je geen eigenaar meer bent van je eigen levenswerk.

Hybride uitgeverijen

Je kan ook beslissen om met een hybride uitgeverij in zee te gaan, zoals Fill in the Blanks. Hybride uitgeverijen manifesteren zich op verschillende manieren, vandaar de term “hybride”. Bij een hybride uitgeverij heeft de auteur meer controle. Je blijft voor de volle 100% creatief eigenaar van jouw werk en je krijgt inspraak in het eindresultaat van je boek. We zorgen er niet alleen voor dat je boek gedrukt wordt, maar nemen alle zaken die een reguliere uitgeverij voor je regelt ook voor onze rekening.

Fill in the Blanks is een hybride, community gedreven uitgeverij. Onze missie is om lezers en schrijvers met elkaar te verbinden. Lezers worden ambassadeur van het verhaal. We zorgen ervoor dat je het doelpubliek leert kennen en dat je feedback ontvangt van de belangrijkste personen: de lezers! Op die manier krijg je tijd om je verhaal bij te schaven en ontdek je de pijnpunten van jouw manuscript. Onze proeflezers zijn de sleutel naar het succes van je boek.

Wordt jouw boek goed onthaald door onze proeflezers? Dan publiceren we het verhaal! En wie weet lig jij dan in no-time in alle boekhandels in België en Nederland. Is je manuscript niet echt een succes? Dan kan je vast iets leren uit de feedback die je gekregen hebt en kan je verder groeien als auteur.

Heb je een manuscript geschreven? Durf ons dan te contacteren.

Meer weten over Fill in the Blanks? Vuur ons al je vragen af via info@fillintheblanks.be of bel ons even op!

meer
artikels

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, ontvang exclusieve content en meer…

ELK VERHAAL VERDIENT HET OM VERTELD TE WORDEN

We veranderen de manier waarop dingen worden gedaan door jou, als schrijver, te geven wat rechtmatig bij jou moet blijven – controle over de rechten en financiën van jouw werk. We voorzien je van de juiste infrastructuur en de diensten om je werk te creëren, op de markt te brengen, te verkopen en te verdelen. 

We bieden jou, als lezer, de unieke ervaring om deel uit te maken van het schrijfproces en maken interactie met de schrijver mogelijk. Jij wordt de sleutelfiguur, de ambassadeur van het verhaal. Hand in hand met de auteur. 

Dit platform en deze vereniging zijn er voor jou. Word onderdeel van de “INNER CIRCLE” om vorm te geven hoe Fill in the Blanks uiteindelijk wordt gelanceerd. 

PRESUBSCIBE NU

En, we hebben alvast goed nieuws voor jou. De eerste 100 pre-registraties, of je nu schrijver of lezer bent, ontvangen de status van stichtend lid, worden uitgenodigd voor de Bèta versie van ons platform en zullen nog van verschillende andere voordelen kunnen genieten.